Η ώρα της γης (Greece)

Ας το παραδεχτούμε. Τα έχουμε κάνει μαντάρα. Όχι μονο εσύ κι εγώ, αλλά όλο το συνάφι μας. Όλα αυτό το πλήθος ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ,που χωρίς σεβασμό για τον πλανήτη που του εξασφαλίζει το δικαίωμα στην ύπαρξη, απομυζά κάθε φυσικό πόρο, κατακτά και κατατρέφει, σκοτώνει και κατακαίει. Είναι αλήθεια πως όλη αυτή η αίσθηση ατέλειωτης εξουσίας και του αέναου δικαιώματος για εκμετάλλευση δεν είναι παρα μια πλάνη. Μια πλάνη που τα πεπερασμένα ανθρώπινα όρια αδυνατούν να ξεδιαλύνουν και να συνειδητοποίησουν πως ουσιαστικά έχει ξεκινησει μια αντίστροφη μέτρηση για αλλάγες που θα κλονίσουν και θα ανατρέψουν κάθε ανθρώπινη αντίληψη της πραγματικότητας και θα θέσουν στο χείλος της επιβίωσης το ανθρώπινο είδος. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται καταστροφολογικά αλλά δεν είναι. Ο συναγερμός ήδη χτυπά και περιμένει κάποιος να τον ακούσει και να κάνει κάτι γι αυτό. Το λιώσιμο των πάγων, η νέκρωση των κοραλιογενών υφάλων, η υπερθέρμανση, η κλιματικές αλλαγές, η εξαφάνιση των ειδών αλλά και η πείνα και πλήθος ασθενειών που νομίζαμε πως ειχαν εξαφανιστεί δεν είναι τιποτε αλλο παρά οι οψεις του ίδιου νομίσματος. Και αυτό το νόμισμα το ρίξαμε εμείς.

earth3

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται προσπάθειες. Προσπάθειες που ξεκινανε από τον απλό πολίτη, το νέο ή το γέρο, τον άντρα ή τη γυναίκα. Αν περίμενε κανείς δράσεις από όλους αυτούς που πίνουν σαμπάνια και τρώνε χαβιάρι στις  διάφορες συνόδους το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης θα έτρεχε πιο γρήγορα.

Για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια του WWF : Η ώρα της γης. Η απήχηση της εν λόγω δράσης είναι τόσο μεγάλη ειδικά στη χώρα μας που μας κατατάσει στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από πλευράς συμμετοχών. Παραθέτω το εξής απόσπασμα από το επίσημο site της WWF.

«Αθήνα, 17/03/09: Με εντυπωσιακό ρυθμό εντείνεται η συμμετοχή τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών όσο πλησιάζουμε στην Ώρα της Γης 2009, στις 28 Μαρτίου. Η Ελλάδα αναμένεται να σκοτεινιάσει από γωνιά σε γωνιά, καθώς περισσότεροι από 200 δήμοι και κοινότητες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η ένθερμη αυτή ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας ανεβάζει τη χώρα μας στο βάθρο, μεταξύ των χωρών με την ευρύτερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης παγκοσμίως, χαρίζοντας μας το «χάλκινο μετάλλιο».

Μόλις 11 ημέρες πριν από το μεγαλύτερο παγκόσμιο συμμετοχικό γεγονός κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε ποσοστό συμμετοχής, βάσει της άτυπης άμιλλας που διαδραματίζεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου του WWF. Παγκοσμίως, η Ώρα της Γης έχει υπερκεράσει τον στόχο της συμμετοχής 1000 πόλεων και έχει ήδη ξεπεράσει τις 1500 σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η ελληνική συμμετοχή δεν εξαντλείται στα εντυπωσιακά νούμερα αλλά ξεχωρίζει και για την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα με την οποία θα δηλώσουν το παρών φορείς, δήμοι, επιχειρήσεις και σχολεία. Από τη συσκότιση στα λιμάνια του Ηρακλείου Κρήτης, της Ύδρας και της Αίγινας μέχρι το Λόφο του Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, η τοπική αυτοδιοίκηση δείχνει την ενεργό συμμετοχή της στην Ώρα της Γης.»

Το concept απλό.  Την 28η Μαρτίου (Σάββατο) από τις 20:30 και για μία ώρα σβήνουμε το φως και στέλνουμε έτσι το δικό μας μήνυμα. Εύκολο δεν είναι;

Προαιρετικά όποιος θέλει να συμμετέχει στη δράση μπορεί να δηλώση επίσημα την πρόθεσή του εδω. Καλό είναι να το κάνουμε όλοι καθώς έτσι δίνουμε απτές αποδείξεις για το εύρος συμμετοχής και κινητοποήσεις.

Μετράμε αντίστροφα λοιπόν μέχρι την ώρα της γης.

earthpost

Advertisements

One thought on “Η ώρα της γης (Greece)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s