7+1 λόγοι για να φας μπανάνα

Η μπανάνα είναι ένα παρεξηγημένο φρούτο. Προσφέρει τόσα πολλά στον άνθρωπο και δυστυχώς λίγοι αναγνωρίζουν την αξία της. Πολλοί είναι αυτοί που δυσανασχετούν στη θέα της και αρνούνται πεισματικά να την βάλουν στο … στόμα τους. Ήρθε όμως η ώρα η αλήθεια να αποκατασταθεί, να γίνει η μεγάλη ανατροπή και η μπανάνα να λάβει τη θέση της στο πάνθεον των φρούτων.

Για ποιούς λόγους πρέπει λοιπόν να τρως μπανάνα;

1. Η μπανάνα είναι πλούσια σε Κάλιο.

Το Κάλιο (για όσους δεν σκαμπάζουν και πολλά από κυττατρική βιολογία) είναι ένα απαραίτητο στοιχείο του οποίου η επάρκεια σχετίζεται με την εύρρυθμη λειτουργία των κυττάρων. Έιναι ένας πολύτιμος ηλεκτρολύτης τον οποίο μπορεί να χάνεις αν για παράδειγμα είσαι άρρωστος με γαστρεντερίτιδα και… ξέρεις, δεν είναι ανάγκη να μπω σε λεπτομέρειες.

re_dna1132b2

2. Η μπανάνα έχει υμνηθεί ακόμη και στην τέχνη. Ο μέγας Andy Warhol (για σένα τη βλάχα που δεν ξέρεις από τέχνη έβαλα το link) αξιοποίησε το θεϊκό αυτό φρούτο ως θέμα σε ένα από τα πλέον γνωστά έργα του.

re_dna1132b4

3. Η μπανάνα χάρη στο σκληρό αλλά ταυτόχρονα εύκολο στο να απομακρυνθεί περίβλημα της (γνωστό και ως σύστημα easy peel), είναι ένα φρούτο ικανό να διατηρείται για αρκετό καιρό, ή να ωριμάζει (όταν την αγοράζεις σκληρή και άγουρη) σε θερμοκρασία δωματίου. Η συχνή εξάσκηση απομάκρυνσης της φλούδας με τα χέρια ίσως έδωσε έναυσμα στον πρωτόγονο άνθρωπο να χρησιμοποιεί τα χέρια του επιτέλους και για εποικοδομητικούς σκοπούς ωθώντας τον έτσι να εξελιχθεί στο ηδονικό ον που σήμερα οι επιστήμονες αποκαλούν homo sapiens sapiens.

re_dna1132b3

4. Η μπανάνα είναι σαν τη βιομηχανία του πορνό. Όπως και οι τσόντες έτσι και αυτή με την μαζική παραγωγή της δίνει τροφή και συντηρεί χιλιάδες στόματα σε

πολλές υποανάπτυκτες χώρες. Βέβαια δε μιλάμε για χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ (χμ λίγο σαν ανάλυση Eurovision ακούστηκε αυτό) αλλα για χώρες όπως η Ινδία, το Εκουαδόρ, οι Φιλιππίνες. Φυσικά λόγω και της συσχέτισης αυτής με τη βιομηχανία πορνό το μέγεθος έχει καταστεί βασικό κριτήριο αγοράς του προϊντός. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείς να είσαι σίγουρος πως αυτό που βλέπεις είναι και αυτό που θα φας, αφού εφέ με ευρυγώνιους φακούς και περιέργες γωνίες λήψεις δεν χωράνε…

re_dna1132b1

5. Η μπανάνα έχει αποτέλεσει έμπνευση για την ανάπτυξη της ιατρικής τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα χάρη στο υπέροχα ανατομικό σχήμα της προέκυψε η ιδέα της κατασκευής ειδικών συσκευών ποικίλων διαστάσεων, αλλά πάντα με το εξαιρετικά κεκαμμένο σχήμα της, ικανών να ελέγχουν το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου. Δεδομένου ότι το πεπτικό είναι πολύ αχανές και εκτείνεται σε μεγάλο μήκος, τα λαμπρά μυαλά της επιστήμης ανέπτυξαν τεχνολογία ικανή να ελέγχει και το ανώτερο όσο και το κατωτερο τμήμα του. Lucky you! Don’t you just love science?

re_dna1132b0

6. Ο έλεγχος της μπανάνας αποτέλεσε στο παρελθόν αίτιο μεγάλων πολέμων. Η σύγχρονη ελληνική ιστορία δεν αποτελεί εξαίρεση. Το 2002, οι απόλυτες δυνάμεις Τζούλια Μπάρκα και Τζένη Χειλουδάκη έφτασαν σε ολέθρια σύρραξη υπό την εποπτεία της ειδικής μεσολαβήτριας του ΟΗΕ Τατιάννας Στεφανίδου για το ποια θα ελέγξει τη μπανάνα. Ο έλεγχος περιελάμβανε τόσο την κατοχή όσο και ένα πολύπλοκο νομικό καθεστώς που ελέγχει τη διάθεση από την πίσω πόρτα των πρατηρίων διανομής, τον τρόπο ορθής (η διαορθικής)  κατανάλωσης αλλά κυρίως το πρεστιζ και το γόητρο που το ηδονικό αυτό τρόφιμο προσφέρει σε όποιον το ελέγχει.

re_dna1132b5

7.  Σε αντίθεση με τη ρήση «Άλλοι το τρώνε και ζορίζονται άλλοι το τρώνε και δροσίζονται» που ισχύει για το αγγούρι, η μπανάνα συνδυάζει τόσο τη δροσιά όσο και την ευκολία-έλλειψη ζορίσματος για όλους. Αυτό συμβαίνει χάρη στη δυνατότητα αποθήκευσης στο ψυγείο σε συνδυασμό πάντα με την μαλακή υφή της με non-zori warantee για κάθε πιθανή χρήση. Επίσης η έλλειψη μικρών αγκαθιών από την επιφάνειά της την καθιστά ασφαλή για επικάλυψη με latex συσκευασίες που δε πρόκειται να σκιστούν όσο και να τις παιδέψετε.

re_dna1132b6

7+1. Σε αντίθεση με τον αστικό μύθο η μπανάνα δεν παχαίνει. Η μπανάνα ομορφαίνει. Γεγονός που αποδεικνύεται και στο τελευταίο τεύχος του έγκριττου περιοδικού DNA. Και μην κάνεις πως δε το ξέρεις. 45 αναγνώστε πορνοεντυπης ύλης συνιστούν DNA και μπανάνα. O ηδονικά ιδανικός συνδυασμός.

re_dna1132b

Andy Worhol, Banana, 1967

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s